Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (2024)

07:10

NTB &Oliver Opheim

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (1)

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen

Åpningskampen i årets Copa America gikk akkurat som forventet for de regjerende verdensmesterne. Argentina slo Canada 2–0 i åpningskampen.

Lionel Messi noterte seg ikke for noen scoringer i 2-0-seieren i Atlanta i USA, men han var en bidragsyter i den argentinske seieren.

Verdensmesterne i fotball måtte vente til andreomgang før de åpnet målkontoen i Copa America. Manchester City-spiller Julian Alvarez ga Argentina ledelsen i det 49. spilleminutt.

Canada holdt på spenningen i kampen lenge, men like før 90 minutter fant Messi innbytter Lautaro Martínez, som scoret og sørget for komfortable slu*ttminutter for Argentina.

2–0 seieren i åpningskampen gir Argentina en perfekt start i gruppe A. Etter møtet med Canada står Chile og Peru for tur for Messi og hans landsmenn.

20:32

NTB &Jørgen Bae Nesset

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (2)

Fotballegenden Pelés mor er død – ble 101 år gammel

Den brasilianske fotballegenden Pelés mor, Celeste Arantes, døde fredag i en alder av 101 år. Hun overlevde sønnen med halvannet år.

Pelés tidligere klubb Santos opplyser om bortgangen til nyhetsbyrået Associated Press.

I uttalelsen heter det at Arantes de siste fem årene har vært i såkalt vegetativ tilstand. Hun ble således ikke informert om hennes berømte sønns død i 2022.

«Santos Futebol Club er i sorg over bortgangen til Celeste Arantes do Nascimento, moren til vår evige konge,» skriver den brasilianske klubben i sine kanaler i sosiale medier.

«Hun levde i 101 år med en inspirerende livshistorie. En svart kvinne som møtte uendelig motgang i livet i kampen for det beste for egen familie».

Edson Arantes do Nascimento, kjent over hele verden som fotballegenden Pelé, var et av Celeste Arantes' tre barn. Hun var opprinnelig motstander av at sønnen skulle bli profesjonell fotballspiller, men endret gradvis synet etter hvert som Pelé ble mer vellykket.

Pelé døde 29. desember 2022.

14:22

Tore Gloppen

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (3)

Samler supporterne i kampen mot Uefa

Brann-supporterne er villige til å kjempe med nebb og klør for at klubben skal komme seirende ut av saken mot Uefa.

3. juni kunne TV 2 fortelle at Brann går til sak mot Europas mektigste fotballorganisasjon.

– Etter det ble kjent at Brann skulle gå til sak mot Uefa, så har vi jobbet en stund i kulissene. Bataljonen, Norsk Supporterallianse og Fotball Supporters Europe er alle med på å lansere en kronerullingskampanje.

Det sier Bataljonens leder, Erlend Vågane, til TV 2. Supporterlederen er fremdeles i harnisk over Uefas behandling av Brann-fansens «Uefa-Mafia»-ytringer.

– Dette er jo et problem over hele Europa og noe som forener klubber over hele kontinentet. Det er enda ingen andre som har valgt å ta dette like langt som Brann har. Vi er utrolig stolt av at klubben tar denne kampen og vi håper selvsagt at mange vil være med på å støtte det.

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (4)

Brann har anket Uefas to bøter til CAS. Totalt har klubben fått bøter og utgifter med en totalramme på11.000 euro, om lag120.000 norske kroner.

Hvilke forventninger har dere?

– Jeg er veldig spent på dette, men strategien er å få kampanjen spredt ut over hele Europa. Vi ønsker å få dette ut til flest mulig, både for moralsk og økonomisk støtte. Vi mener det er et kjempeproblem at Uefa har det synet de har på ytringsfriheten. Det må løses – og det må løses med mobilisering, sier Vågane til TV 2.

Kampanjen sjøsettes i fredag ettermiddag.

– Skulle det bli mer penger enn nødvendig, så vil overskuddet gå til ytringsfrihetsorganisasjonen PEN, avslu*tter Vågane.

14:10

Svein Rune Kjøllesdal &Erlend Borren Kristoffersen

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (5)

Landslagssjefen tror på Johaug-comeback

Therese Johaug har varslet en snarlig avklaring rundt sin fremtid, og om hun takker ja til landslagsplassen som står klar til henne.

Under et pressetreff fredag var landslagssjef Sjur Ole Svarstad åpen om at han også er spent på hva hun bestemmer seg for.

– Jeg tror nok Marit (Bjørgen) eller Pål Gunnar (Mikkelsplass) har mer dialog med henne enn jeg har. Marit har jo en del treningsøkter sammen med Therese. Totalt sett er vel den dialogen hyppig, men jeg har vært bevisst på å ikke mase for mye. Jeg tror hun får veldig mange spørsmål om neste vinter, sier Svarstad til TV 2.

– Hvor lenge holdes den ledige plassen på laget av til henne?

—Nå har vi en gruppe på åtte personer som reiser rundt på samlinger sammen. Om vi skulle få med henne på samlingene utover høsten, så er hun hjertelig velkommen til det. Vi kommer nok ikke til å erstatte det (noen til den ledige plassen) hvis hun finner ut at hun ikke skal gå på ski til vinteren. Nå har vi fokus på de som er her, så får vi ta det som en stor bonus om hun slu*tter seg til troppen, svarer han.

– Tror du hun blir med?

– Jeg håper og tror det, smiler Svarstad.

13:32

NTB &Astrid Riis-Johansen

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (6)

Jan-Erik Aalbu ansatt som ny hoppsjef i Norges Skiforbund

Jan-Erik Aalbu tar over jobben som hoppsjef i Norges Skiforbund (NSF). Tidligere i år forlot Clas Brede Bråthen stillingen etter 20 år i rollen.

Hoppkomiteens leder Stine Korsen bekreftet ansettelsen til NRK. Og fredag ettermiddag kom pressemeldingen fra forbundet.

– Jan-Erik har alle de egenskapene vi mener er nødvendig for at vi skal lykkes. Han har stor kompetanse og bred erfaring både sportslig og kommersielt, og var vårt klare førstevalg i jobben som daglig leder. Jan-Eriks store engasjement og hans evne til å samarbeide bredt, blir også viktig i tiden fremover, sier leder i Hoppkomiteen, Stine Korsen.

Aalbu har en fortid som hopp- og kombinertsjef fra 2002 til 2004. I løpet av den perioden vant Sigurd Pettersen den tysk-østerrikske hoppuka sammenlagt, mens Roar Ljøkelsøy vant gull i skiflygings-VM.

Siden har Aalbu blant annet vært ansatt som sportssjef i både Vålerenga og Stabæk. De siste årene har han vært ansatt som markedsdirektør i Norges Håndballforbund.

De siste 20 årene har Clas Brede Bråthen hatt rollen som sportssjef. Han sa opp sin stilling i mars, og Ståle Villumstad har vært konstituert sportssjef siden.

I slu*tten av mai ble Norges Skiforbund og Alexander Stöckl enig om en slu*ttavtale, og hopptreneren var dermed ferdig etter 13 år i rollen.

12:42

Astrid Riis-Johansen &Anja Borg

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (7)

Storhamar fikk Champions League-plass

Det er nok et norsk lag som skal spille Champions League neste sesong. Storhamar fikk nemlig tildelt wildcard fredag og skal de bli med Vipers ut i Europa.

– Dette er helt fantastisk. Jeg synes vi har fortjent oss til det etter hva vi presterte forrige sesong. Nå jobber vi med å legge til rette for dette, for vi vil virkelig være med i det beste selskapet, sier Storhamars daglige leder Kamilla Sundmoen på klubbens nettsider.

Storhamar fikk avslag på søknaden om opprykk forrige sesong og spilte derfor European League istedenfor. Den vant de gulkledde og tok klubbens første europeiske tittel.

Sola søkte også om plass, men fikk det ikke.

På herresiden fikk heller ikke Elverum wildcard. Det betyr at Kolstad er den eneste norske klubben på herresiden som skal spille Champions League.

Trekningen av gruppene vil skje 27. juni i Wien.

12:25

NTB &Oliver Opheim

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (8)

Sandnesposten: Høiland legger opp etter sesongen

Fotballspiller og fargeklatt Tommy Høiland (35) er inne i sin siste sesong. Sandnes Ulf-spilleren er ferdig utdannet eiendomsmegler.

– Jeg informerte klubben tidlig om at denne sesongen kom til å bli min siste. Egentlig tok jeg avgjørelsen allerede i fjor. Jeg har bestemt meg for å legge opp ved sesongslu*tt, sier Sandnes Ulf-kapteinen til Sandnesposten

Spissen har gjort seg til en kjent figur i norsk fotball. Han startet i Bryne. Han har også vært i Viking, Molde, Lillestrøm og Strømsgodset.

Angriperen står oppført med 28 aldersbestemte landskamper. Han fikk aldri sjansen på A-landslagsnivå.

Denne sesongen har Høiland scoret sju mål for Sandnes Ulf, som ligger nest sist i 1. divisjon.

Målsniken gjorde seg blant annet bemerket da han stilnet titusener av tyrkere med en Panenka-straffe da Molde slo Fenerbahçe 3-1 i europaligaen for ni år siden.

11:37

NTB &Oliver Opheim

Ny kontrakt med Dallas Stars for Emilio Pettersen

Mathias Emilio Pettersen (24) har forlenget med Dallas Stars-organisasjonen og har skrevet under på en toveiskontrakt for ett nytt år.

– Jeg er veldig fornøyd med å komme meg tilbake til Texas. Jeg følte meg veldig satt pris på som spiller der og følte meg hjemme, sier Pettersen til nitten.no.

Det var NHL-kjenneren Roy Ulvmoen som først meldte om overgangen på sin X-konto.

Pettersen har ennå til gode å spille en NHL-kamp. Om det skulle ende med NHL-spill, venter en minimumslønn på 775.000 dollar. Ved spill på nivået under i AHL og Texas Stars blir lønnen 120.000 dollar.

Pettersen flyttet til USA allerede som 14-åring. Han skal ha hatt tilbud både fra svensk og russisk hockey.

– Vi ville se hva tilbudene var i Europa. Og det var selvfølgelig veldig interessant, men jeg føler jeg fortsatt har mer å gi her, sier Pettersen.

Emilio Pettersen spilte for Norge under ishockey-VM i Praha i mai.

11:23

Astrid Riis-Johansen

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (9)

VG: Mia Rusthen forventes hjem i helgen

Mia Rusthen skadet seg under en VM-runde i Italia på lørdag. Nå forteller familiens talsperson Kåre Løsvtakken til VG at hun skal fraktes hjem.

– Vi har ingen dato eller klokkeslett, men vi forventer at det skjer i løpet av helgen, sier lege Kåre Løvstakken.

22-åringens familie skrev på Facebook tidligere i uken at hun er utenfor livsfare, men har fortsatt ikke våknet.

– Hun er fortsatt bevisstløs og ligger på respirator. Det kommer en medisinsk oppdatering når hun er på sykehus i Norge, opplyser Løvstakken.

Hun skal flyttes med ambulansefly fra Cesena til Oslo Universitets sykehus Ullevål, skriver VG.

07:10

NTB &Oliver Opheim

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (10)

Heidi Weng dropper landslagssamling: – Noe høy belastning

Heidi Weng (32) står over langrennslandslagets samling i Fredrikstad fredag for å samle overskudd.

Torsdag kveld sendte Norges Skiforbund ut følgende melding på forbundets WhatsApp-gruppe:

– Heidi Weng har i samråd med helseteamet valgt å stå over samlingen i Fredrikstad da belastningen i senere tid har vært noe høy, og hun trenger å få tilbake overskuddet, sier landslagslege Ove Feragen.

Weng deltok på samlingen på Sognefjellet for noen uker siden.

Feragen sier at heller ikke Mathilde Myhrvold og Even Northug kan være med på pressetreffet. De har begge reist hjem fra samlingen med forkjølelse.

Tidligere i uken ble det kjent at Johannes Høsflot Klæbo også har måttet dra hjem fra samlingen. Det skyldes en overbelastning i albuen.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?

Oppskriftsmessig seier for Messi og Argentina i Copa America-åpningen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6103

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.