Pluimhortensia (Hydrangea paniculata 'Limelight'®) (2024)

Gerelateerde producten

Volledige beschrijving

Hydrangea paniculata 'Limelight'® is een populaire pluimhortensia met stevige takken zodat de bloemen niet omvallen!Deze pluimhortensia kan 200cm hoog worden.De bloemen zijn groenig en wit van kleur (lime).De bloemen van de Hydrangea paniculata 'Limelight'® zijn meer rond dan pluimig van vorm.Wij adviseren alle pluimhortensia's in het voorjaar kort terug te knippen. Zo houdt u de plant jong en vitaal, Pluimhortensia's bloeien op het jonge hout. (soms zijn de pluimhortensia's in hoogte iets lager dan vermeld, omdat ze in het voorjaar worden gesnoeid, gedurende het jaar groeit de pluimhortensia uiteraard weer fris uit).Hydrangea paniculata 'Limelight'® is een zeer mooie en sterke cultivar.Hij kan eventueel als vervanger dienen voor Hortensia Annabelle, deze heeft vaak de neiging om om te vallen.Deze pluimhortensia heeft daar geen last van.

Aanvullende informatie
Meer informatie
Standplaats / Lichtbehoefte Half Schaduw, Zon
Bloeiperiode augustus, september, oktober
Bloeikleur groen, wit
Snoeimaand april
Geurend Nee
Hoogte tot (cm) 200
Bezorgen of ophalen

Al onze planten kunnen wij bij u thuis bezorgen. Tot in de tuin! U kunt uw planten ook gratis afhalen op één van onze 60 afhaalpunten in Nederland en België.

Hieronder een overzicht van de bezorgkosten. Zelf afhalen is altijd gratis.

Pluimhortensia (Hydrangea paniculata 'Limelight'®) (1)

Wat is de levertijd?

Als u uw bestelling uiterlijk zondag plaatst via onze website, kunnen wij vanaf eind die komende week leveren. Dit geldt zowel voor bezorgen als voor afhalen. Bij grote drukte, kan de levertijd langer zijn. Kijk bij het bestellen op de kalender in de checkout, voor alle nog beschikbare voorkeursdatums voor levering.

Al onze planten komen vers van de kweker. Wij bezorgen met eigen vervoer. Onze chauffeurs met groene vingers helpen u graag. Uiterlijk 4 dagen vooraf ontvangt u van ons bericht over de bezorgtijd, of het afhaalmoment.

Gratis afhalen op een afhaalpunt

Wij hebben meer dan 60 afhaalpunten in Nederland en België. Kies bij het bestellen het gewenste afhaalpunt, zodat u de planten daar binnenkort gratis kunt afhalen.

Meer informatie over bezorgen en afhalen

Garantie

Wij geven garantie op al onze tuinplanten!

Wij hebben het volste vertrouwen in de kwaliteit van onze planten. Wij geven garantie op al onze tuinplanten, zodat u zeker weet dat de planten in uw tuin zullen aanslaan. Wij hebben zelf geen planten op voorraad: al onze planten komen vers van de kweker.

- Op alle planten uit pot (potgekweekte planten) geldt onze groeigarantie van 2 maanden.
- Op alle planten uit volle grond (kluiten en wortelgoed) geldt onze groeigarantie tot 1 juni.

Mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan, laat het ons dan weten. Niet goed? Wij leveren vervangende planten of u krijgt uw geld terug!

Meer informatie over onze Groeigarantie.

Extra korting?

Liever extra korting op uw planten? Ook dat is nu mogelijk!

Met de juiste verzorging is van uitval meestal geen sprake, of blijft dit beperkt. Bent u er zeker van dat de planten goed verzorgd zullen worden, kies dan voor deze extra korting. Met de kortingscode Verzorging! kiest u ervoor om af te zien van eventuele vervanging of vergoeding van niet aangeslagen planten en krijgt u nog eens 5% extra korting op uw bestelling!

Product vragen

Ik heb een strook van 10 strekkende meter. Deze strook is 80 cm breed. Kan daar deze Hydrangea paniculata limelight in staan als ik deze elk voorjaar helemaal terugsnoei? Of word deze daarvoor te breed? En hoeveel planten ben ik nodig op dit stuk van 10 meter bij 80 cm?

Vraag door: Ruud op 16 feb. 2024 13:01

U kunt uitgaan van 2-3 pluimhortensia's per strekkende meter. Na verloop van tijd zullen deze planten de strook goed vullen (of iets overhangen), ook als u jaarlijks terugsnoeit. Toch zou dit wel goed moeten kunnen.

Antwoord door: Lieuwe . (Directplant.nl) op 19 feb. 2024 09:46

Kan ik ze gebruiken voor in de vaas te zetten of voor in een bloemstuk te verwerken

Vraag door: Diny Laumen op 22 aug. 2023 19:39

U kunt de bloemen gebruiken voor een bloemstuk, als u de bloemen op tijd afknipt kunnen ze ook in de vaas. Doe dit niet in de winter, ze beschermen namelijk de knoppen tegen kou en vorst. De bloemen kunnen ook gedroogd worden.

Antwoord door: Nathalie (Directplant.nl) op 29 aug. 2023 14:10

In wat voor soort grond kan ik de paniculata het beste planten.

Vraag door: In wat voor soort grond kan ik de paniculata het beste planten. op 12 jun. 2023 17:15

Deze kunt u het beste in neutrale tot iets zure grond aanplanten. U kunt de grond in het plantgat verbeteren met Vivimus voor zuurminnende planten.

Antwoord door: Lilian (Directplant.nl) op 14 jun. 2023 12:44

Ik heb een bloembak van 4X2 meter en wil daar in een combinatie van Pluim en Annabel hortensia's planten kan dat en hoeveel heb ik daar voor nodig??

Vraag door: Renee Koppenhol op 10 mrt. 2023 15:29

U kunt verschillende hortensia's met elkaar combineren. Van de kleinste maat Hydrangea 'Annabelle' (20/25 cm) kunt u 5 stuks per m2 aanplanten. Van de kleinste maat pluimhortensia 'Limelight' zou u 4 stuks per m2 kunnen aanplanten. U heeft 8 m2.
Wilt u starten met grote maten? Bedenk dan dat de struiken ong. 1 meter breed worden. U kunt van de grootste maten 1 per m2 planten.

Antwoord door: Lilian (Directplant.nl) op 14 mrt. 2023 15:44

Wanneer moet ik de boeisels afknippen

Vraag door: G.H. de Witte op 6 dec. 2022 11:43

U kunt de uitgebloeide bloemen gewoon laten zitten. Dit geeft in de winter nog een prachtig beeld met sneeuw of rijp. Daarbij beschermen de oude bloemen de jonge knoppen nog een beetje.

Antwoord door: Lieuwe . (Directplant.nl) op 7 dec. 2022 17:26

Ik had volgens mij strong annabel planten maar ieder jaar opnieuw was het na een regenbui een slagveld. Welke witte hortensia is zo sterk dat de natte bloemen gewoon blijven staan?

Vraag door: Laurens op 11 sep. 2022 20:27

Het klinkt alsof u de reguliere Annabelle hortensia geplant heeft. Dit komt namelijk vaak voor. Sterker is Strong Annabelle (nadat deze het eerste jaar goed is aangeslagen) en nog sterker is pluimhortensia. Deze laatste zal vrijwel nooit doorbuigen, omdat de takken verhout zijn.

Antwoord door: Lieuwe . (Directplant.nl) op 13 sep. 2022 16:38

Ik wil op een strook grond van 4,2 bij 0,8m pluimhortensia s poten.Uiteindelijke hoogte tot 1,5m.Hoeveel,welke potmaat ?

Vraag door: WIM op 19 apr. 2022 18:15

Plant 3 pluimhortensia's 'Limelight' per strekkende meter. Een mooie maat om mee te beginnen is 30/40cm.

Antwoord door: Lilian (Directplant.nl) op 20 apr. 2022 13:38

Welke siergras kan ik voor de Hortensia zetten? Ik wil een soort diepte maken tegen de schutting. Lampenpoetsergras vind ik heel mooi maar weet niet of jullie dit aanraden?

Vraag door: Ingrid op 23 mrt. 2022 08:46

Lampenpoetser is goed te combineren met pluimhortensia. Dit gras kan zowel in de volle zon, als halfschaduw en zelfs schaduw is soms nog mogelijk. Het geeft een mooie combinatie met de pluimhortensia.

Antwoord door: Lieuwe . (Directplant.nl) op 25 mrt. 2022 11:35

De lime pluimhortensia’s zijn allemaal verkleurd naar een oud roze kleur. Nieuwe bloemen zijn wit en gaan dan verkleuren. Wat kan ik hier aan doen?

Vraag door: Anne op 4 okt. 2021 18:45

Na de bloei verkleurt Hydrangea paniculata Limelight naar roze. Dit is bij veel pluimhortensia's het geval. Hierna zullen de bloemen bruin worden. U kunt de blomen de hele winter laten staan voor extra sierwaarde in uw tuin.

Antwoord door: Lieuwe Miedema op 5 okt. 2021 10:23

Goedemorgen,
Sinds 2018 heb ik 15 st limelight hortensia's geplant. Ik lees dat je ze elke jaar moet terug snoeien. Ik merk dat als je ze niet snoeit dat ze alleen maar groter /hoger worden. Doe ik er goed aan om niet terug te snoeien elke jaar? Heb het namelijk nooit terug gesnoeid en elke jaar mooie volle bossen pluimen erin.

Vraag door: Rishma op 10 aug. 2021 11:00

Het voordeel van snoeien is dat de struik zo verjongt. U kunt ook hoger snoeien. Tips voor het snoeien van pluimhortensia: https://www.directplant.nl/tuintips/pluimhortensia-snoeien/

Antwoord door: Lilian Korteweg op 11 aug. 2021 16:48

De snoeiperiode die jullie voorstellen en wat er op het kaartje staat bij aankoop verschillen,nl op het kaartje staat 20 cm in febr en jullie zeggen 30 cm voorjaar mrt apr. Wat is het beste.
Bedankt voor u antwoord.

Vraag door: Jan op 18 jul. 2021 10:20

Pluimhortensia's zijn makkelijk in de snoei. U snoeit deze jaarlijks terug in het voorjaar tot laag boven de grond: 20-30cm is prima. Dit kan zowel in het vroege voorjaar (februari), als later in het voorjaar (maart of zelfs nog april). Hoe later u snoeit, hoe compacter deze blijft. De bloei kan dan iets later beginnen. Te vroeg snoeien zou voor wat vorstschade kunnen zorgen, maar pluimhortensia's zijn sterke planten.

Antwoord door: Lieuwe Miedema op 20 jul. 2021 14:07

Ik heb ongeveer 20 strekkende meter waar ik pluimhortensia's Limelight naast elkaar wil planten. Het hoeft niet direct vol te ogen dus mag best een jaar of 2 groeien. Ik denk zelf aan 35 stuks te planten maar vraag me af of dit voldoende is en of ik dit met gewone potgrond kan planten of moet dit speciaal hortensiapotgrond gepland worden en hoeveel liter potgrond heb ik nodig voor 35 stuks te planten?

Vraag door: Ricardo op 15 jul. 2021 21:21

Plant 3 pluimhortensia's 'Limelight' per strekkende meter of 4 per m2. Een mooie maat om mee te beginnen is 30/40cm. Wij adviseren de grond te verbeteren met Vivimus, een speciale grond voor nieuwe aanplant. Eventueel het plantgat verbeteren met potgrond kan ook. Vermeng uw tuingrond met Vivimus of potgrond: 1 deel eigen tuingrond, 2 delen verbeterde grond. Gebruik ongeveer 1 zak per m2.

Antwoord door: Lilian Korteweg op 16 jul. 2021 13:32

Hallo,

Ik heb in oktober 2019 20 stuks van deze planten gepland in een border welke grotendeels heel de dag in schaduw is.
Ik vond de planten Afgelopen zomer niet echt “vol” worden geen grote pluimen en ze hingen er al snel treurig bij.

Kan dit te maken hebben dat het eerste jaar is in combinatie met de warme zomer? Of hebben jullie een idee? Word een limelight elk jaar voller van groei? / dichtheid?

Kan ik onder de limelight’s bodembedekkers planten?

Vraag door: Yvon op 9 mrt. 2021 19:58

Hydrangea paniculata 'Limelight', pluimhortensia's, hebben zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Daarom wordt een plek in de halfschaduw aangeraden. Dat betekent 3-5 uur zon in de zomer. Meer zon mag, zolang ze voldoende water krijgen. Ze houden van vochtige omstandigheden. Als ze voldoende licht, vocht en voeding krijgen zullen de pluimhortensia's elk jaar voller worden. Meer informatie over het planten, verzorgen en snoeien van hortensia's: https://www.directplant.nl/tuintips/hortensia-mooie-tuinplant/
Ik zou zeker nu ze het niet zo goed doen, geen bodembedekkers onder de hortensia planten; die nemen vocht weg.

Antwoord door: Lilian Korteweg op 10 mrt. 2021 10:27

Kan de de hortensia ook in oktober worden geplant? Wat zou de beste tijd zijn om te planten?

Vraag door: Jochem op 15 okt. 2020 08:46

Het najaar is een heel goed moment om aan te planten. Lees er hier meer over: https://www.directplant.nl/tuintips/najaar-beste-planttijd/

Antwoord door: Lilian Korteweg op 15 okt. 2020 16:32

Kan de pluim hortensia nu nog geplant worden? Of is het beter te wachten tot eind van het seizoen?

Vraag door: Ger op 23 jun. 2020 21:41

U kunt deze nu ook planten. Als u op vakantie gaat en de nieuwe struik geen water kunt geven, kunt u wel beter wachten. Nieuwe aanplant heeft vocht nodig om te kunnen wortelen en hortensia's zijn sowieso drinkers, dat geldt natuurlijk helemaal voor de warme zomermaanden.

Antwoord door: Ger op 23 jun. 2020 21:41

Bloeien ze ieder jaar?
Of eens in de twee jaar?

Vraag door: Minten op 14 jun. 2020 15:37

De pluimhortensia bloeit elk jaar.

Antwoord door: Minten op 14 jun. 2020 15:37

Kan ik een pluimhortensia planten in een border voor het huis, dus tegen een muur op het zuiden.
Of is dit te warm?

Vraag door: Eva op 5 mei 2020 21:27

De hortensia 'Limelight' kan in de zon. Zorg wel dat hij voldoende water krijgt op zo'n warme plek om uitdroging van de bloemen te voorkomen.

Antwoord door: Eva op 5 mei 2020 21:27

Hoi,
Ik heb een border van 225cm bij 150cm. Hoeveel hortensia's adviseert u mij om aan te planten? Volgens mijn berekening kom ik uit op 12, maar dit lijkt me wat vol worden? Dan zouden het 3 rijen worden; achterste 4, midden 3 en voor weer 4. Of is 3,2,3 beter? Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben. Ik hoor graag uw professionele kijk hier op. Groet.

Vraag door: Lianne op 25 feb. 2020 16:28

Pluimhortensia 'Limelight' wordt uiteindeljik 80-100 cm breed, maar heeft daar wel wat tijd voor nodig. Het is dus afhankelijk of u meteen een gevulde border wilt of niet. Van de kleine maat zou u er 4 per m2 kunnen planten (1 per 50 cm). U heeft bijna 3,5 m2 en zou dan 13 stuks kunnen planten. Met 11 planten geeft u dus al meer ruimte aan de plant. 4-3-4 planten lijkt mij dan het mooiste.

Antwoord door: Lianne op 25 feb. 2020 16:28

Wij hebben een plantenbak van 1,5 meter bij 7 meter. Hoeveel Limelights zijn er nodig en in welk patroon kan ik ze het beste aanplanten?

Vraag door: Wilma Vermeulen-Jongkind op 19 apr. 2019 18:15

Van de maat 25/30/40 cm kunt u elke 50 cm een Hydrangea paniculata 'Limelight' aanplanten. Dat is 4 per m2. U heeft 1,5x7 meter = 10,5m2 x 4 =42 stuks. U plant ze in driehoeksverband.

Antwoord door: Wilma Vermeulen-Jongkind op 19 apr. 2019 18:15

Als ik een grotere pluimhortensia koop, bijv de maat 80-100cm, hoeveel planten zou ik dan nodig hebben als ik ze in de voortuin voor het huis plant, over een lengte van 5 meter?
Bedankt alvast voor uw advies

Vraag door: Saskia op 6 apr. 2019 18:43

Uiteindelijk wordt Hydrangea paniculata 'Limelight' ongeveer 80-100 cm breed. U zou dus per 80 cm een grote maat hortensia kunnen plaatsen. Het vraagt wel wat geduld. U zou voor 5 meter 7-9 stuks kunnen aanplanten, waarbij het met 9 stuks al redelijk dicht is.

Antwoord door: Saskia op 6 apr. 2019 18:43

Product beoordelingen
Pluimhortensia (Hydrangea paniculata 'Limelight'®) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6135

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.